FIFA sælger senderettigheder fra VM i Qatar til russisk tv

Illustrationsfoto: Markbarnes

Rusland: Russerne vil kunne følge alle kampe ved VM i fodbold i Qatar i direkte transmission. FIFA har taget, ifølge den anti-russiske sportsmedie Sports.ru en skandaløs beslutning, og har underskrevet en kontrakt med den russiske MatchTV, som giver kanalen mulighed for at sende alle VM kampe.

Som et resultat af den militære invasion af Ukraine blev det russiske landshold udelukket fra alle FIFA- og UEFA-konkurrencer. Derfor deltog holdet ikke engang i afgørende kvalifikationskampe til VM i Qatar og skal heller ikke spille i turneringen. Ikke desto mindre vil russerne kunne se VM kampene.

MatchTV er et russisk propaganda-tv. I april i år afbrød kanalen live-transmissionen af ​​Borussia Dortmunds kamp mod Leipzig, på grund af slogans, der opfordrede til afslutning af russisk aggression, som dukkede op på stadionets billboards.

“Vi er desværre nødt til at afbryde vores udsendelse på grund af årsager, som er uden for vores kontrol. Man mener generelt, at sport ikke skal blandes med politik, men det respekterer Bundesligaen desværre ikke,« indrømmede Igor Kytmanov, der kommenterede mødet.

Et par dage før angreb kanalens journalist, Anton Anisimov, det polske fodboldhold, som afviste at spille en kamp mod russerne. Han ønskede dem et nederlag ved VM og sagde:

“Jeg vil gerne sige noget på vegne af mig selv, ikke på stationens vegne. Jeg ønsker det polske landshold, inklusive Robert Lewandowski, et tab ved VM. I er modbydelige skabninger,« sagde han på direkte tv. ota

Share This