Europæiske nationalkonservatives møde i Polen: Vi ønsker EU bestående af suveræne stater

Kaczynski og Orban Foto- Kancelaria Sejmu : Paweł Kula

Polen: Lederne af de europæiske nationalkonservative partier diskuterede lørdag deres samarbejdet i Warszawa. Ifølge dem fungerer EU nu som en superstat, der ignorerer de 27 medlemslandes traditioner og beføjelser. Partiernes ledere vil indgå et tættere samarbejde om at forsvare EU-staternes suverænitet i Europa-Parlamentet, skriver AP-bureauet.

Ifølge partiernes ledere, heriblandt Jaroslaw Kaczyński (PiS), Viktor Orbán (Fidesz, Marine Le Pen (RN) Santiago Abascal (VOX), er der et behov for en samarbejdsmodel, der stopper “den bekymrende idé om at skabe et Europa styret af en selverklæret elite.”

“Vi afviser den vilkårlige anvendelse af EU-lovgivningen, bøjning eller endda kontraktbrud. Kun de suveræne institutioner i staterne har fuld demokratisk legitimitet,” hedder det i erklæringen offentliggjort efter mødet.

Ledere af europæiske konservative partier sagde også, at de europæiske institutioner ikke må være “et social engineeringværktøj til at opbygge en ny europæisk nation”. Et eksempel hertil er ifølge partierne “sprogets ideologiske virkemåde, som har til formål at fjerne europæerne væk fra deres kultur og historie, såsom EU-Kommissionens forsøg på at fjerne ordet jul fra det offentlige rum.”

“Vi ønsker en europæisk union af suveræne stater, suveræne regeringer. Men frem for alt ønsker vi flere rettigheder og flere stemmer for borgere i EU der vælger regeringer ved demokratiske valg, og ikke for teknokrater eller eurokrater, der ikke har samme demokratiske legitimitet,« siger Tomasz Poremba fra det polske regerende konservative parti PiS. ota

Share This