Europæiske national-konservative vil ændre EU-traktaterne

Illustrationsfoto: Mtaylor848

EU: “Vi har vist, at Europa har en anden fremtid, at det har en fremtid baseret på suveræne stater, ikke på en centraliseret struktur, der ville fjerne kompetencerne fra medlemstaterne.” Det sagde den polske premierminister Mateusz Morawiecki lørdag efter et topmøde med repræsentanter for de national-konservative partier i Madrid. , Ifølge den polske server wPolitice vil partierne i løbet af få måneder fremsætte et forslag til ændringer af EU-traktaterne.

Blandt de emner, der blev diskuteret på topmødet, var kamp mod affolkning, forsvaret af de europæiske landes energisuverænitet og forsvarssamarbejde samt “centralisering og fratagelse af EU-suveræne landes borgeres ret til at bestemme deres fremtid,” skriver Do Rzeczy.

Ved topmødet ved navnet “Forsvar Europa” deltog bl.a. Ungarns premierminister Viktor Orbán, hans polske kollega Morawiecki, den nationale højrefløjsleder Marine Le Pen, der stiller op ved det kommende præsidentvalg i Frankrig, samt højreorienterede ledere fra Spanien, Belgien, Bulgarien, Estland og Litauen, Østrig, Rumænien og Holland.

Share This