Europæiske institutioner orker ikke Øst- og Centraleuropa

Den slovakiske hovedstad Bratislava er ikke den by, europæiske institutioner ønsker at slå sig ned i Foto: Ota Tiefenböck

Øst- Og Centraleuropa: Medarbejdere i de euroæiske institutioner, som efter Brexit skal flytte fra London til et andet EU land, er ikke glade ved tanken om at flytte til et af de øst- og centraleuropæiske medlemslande, skriver den tjekkiske erhvervsavis iHned.

Prag og Bratislava kæmper om at huse henholdsvis Den Europæiske Banktilsynsmyndighed og Den Europæiske Lægemiddelcentral, men alt tyder på, at de to byer ikke har de helt store chancer. En flytning til et af de øst- og centraleuropæiske lande vil nemlig betyde lavere lønninger til institutionernes medarbejdere, noget medarbejderne klart afviser.

Ifølge iHned har Den Europæiske Lægemiddelagentur gennemført en undersøgelse, som viser, at 70 procent medarbejdere vil sige op, hvis institutionen eksempelvis skal flytte til Bratislava.

Medarbejdernes lønninger afhænger af leveomkostninger i det land de er udstationeret, og det betyder, at de eksempelvis i Prag vil få 60 procent mindre i løn end i London. EU træffer en beslutning om de to institutioner domicil i november. København er med i kampen om Den Europæiske Lægemiddelcentral. ota

Share This