Ad

EU præsident hylder Tadsjikistans autokratiske leder for hans kamp for menneskerettigheder

En tavle i byen Khorog ved grænsen til Afghanistan Foto: Ota Tiefenböck

Tadsjikistan: EU præsident Donald Tusk, som i øjeblikket turnerer rundt i de centralasiatiske lande, vakte opsigt under lørdagens besøg i Tadsjikistan, skriver Eurasianet.

Donald Tusk hyldede lørdag i Tadsjikistans hovedstad Dushanbe landets præsident Emomali Rahmon og gav udtryk for, at “hans ledelse sikrer lys fremtid for borgerlige frihedsrettigheder i landet.”

“Det højeste mål for enhver politiker er at sikre sikkerhed, men også menneskerettighederne og frihedsrettighederne. For at opnå det kræves der styrke, mod og vilje. Du har det hele hr. præsident, sagde Donald Tusk ved pressemødet i Dushanbe.

Donald Tusk nævnte under sit besøg ikke noget om flere tilfælde af krænkelser af grundlæggende menneskerettigheder i Tadsjikistan, eksempelvis fængsling af regeringskritikere, oppositionsaktivister eller kritiske journalister.

Human Rights Watch konstaterer i sin seneste rapport omfattende menneskerettighedskrænkelser i Tadsjikistan. Ifølge organisationen er mere end 150 politiske aktivister, advokater og journalister blevet fængslet blot på grund af deres fredelige kritik af regimet.

Medierne rapporterer, at Donald Tusk`s kontor udtrykkeligt har nægtet lokale tadsjikiske journalister deltagelse ved pressemødet i Dushanbe, hvor kun journalister akkrediteret af det tadsjikiske indenrigsministerium fik lov til at deltage. ota