EU-penge til flygtninge og migranter i Bosnien forsvundet

Af Michael Skovgaard

Illustrationsfoto: Youtube

Af Michael Skovgaard

Bosnien-Herzegovina: Situationen for de mange flygtninge og migranter i den bosniske by Bihac bliver værre trods omfattende hjælp fra EU. Byens borgmester hævder, at han ikke har set en eneste euro af de 90 mio. euro, som det lille Balkan-land har modtaget fra EU bl.a. til at forbedre de miserable forhold for de mange migranter og flygtninge – det skriver „Die Welt“.

Store grupper af migranter og flygtninge lever i gamle telte eller under plastic-presenninger uden opvarmning og sanitære installationer, selv om temperaturen nærmer sig minus 15 grader. I alt 8.000 flygtninge og migranter menes at opholde sig i landet.

Heraf befinder 1.900 mennesker fra den tidligere lejr Lipa sig nu omkring byen Bihac. Kort før jul blev lejren Lipa ryddet, da myndighederne ikke fandt den vinteregnet. De bosniske myndigheder forsøgte at flytte folk til en tidligere kaserne i byen Bradina, men de lokale myndigheder og lokalbefolkningen modsatte sig projektet, og folk blev kørt tilbage til Lipa-lejren, som i mellemtiden var brændt ned – angiveligt fordi beboerne skulle have brændt den af.

Flere EU-politikere har peget på, at det vil skade Bosniens ry, hvis man ikke snart får styr på situationen, og det kan også få indflydelse på landets mulighed for indlemmelse i EU.

Share This