EU Parlamentet opfordrer til udvisning af russiske diplomater

Europa Parlamentet Foto- Wikimedia

EU/Rusland: Europa Parlamentet opfordrede torsdag EU-medlemslandene til at koordinere udvisningen af ​​russiske diplomater som reaktion på Ruslands involvering i eksplosioner i den tjekkiske Vrbetice-ammunitionsdepot i 2014. Parlamentsmedlemmerne fordømte også Ruslands trusler mod Den Tjekkiske Republik i den efterfølgende diplomatiske strid og opfordrer til strengere sanktioner mod Rusland, skriver internationale medier.

Ifølge parlamentsmedlemmerne skal EU mindske sin afhængighed af russisk energi, stoppe opførelsen af ​​Nord Stream 2-gasledningen og ikke lade det russiske firma Rosatom bygge atomkraftværker i EU.

Den juridisk ikke-bindende beslutning, der blev vedtaget efter onsdagens debat med lederen af ​​EU-diplomati Josep Borrell, blev ud over den tjekkisk-russiske strid forårsaget af den nylige russiske militærmanøvre nær den ukrainske grænse samt af dårlig behandling af den fængslede russiske oppositionsleder Alexej Navalnyj.

Dokumentets tekst blev støttet af repræsentanter for de vigtigste europæiske parlamentariske grupper, Folkepartiet, Socialisterne, Liberalerne, De Grønne og De Konservative. Kun medlemmer af de nationalistiske højre- og yderst-venstre klubber ikke stemte på forslaget. ota

Share This