EU forbereder obligatorisk omfordeling af migranter, antallet af illegale migranter stiger markant

Migranter og flygtninge ved Keleti banegården i Budapest i 2015 Foto-Mstyslav-Chernov

EU: Obligatorisk omfordeling af migranter er under udarbejdelse i EU. I begyndelsen af ​​februar diskuterede medlemslandenes indenrigsministre en såkaldt “obligatorisk solidaritet” i modtagelsen af ​​flygtninge og migranter. Det er især Frankrig og Tyskland, der ønsker, at der etableres klare bindende regler for distribution og økonomisk støtte til lande som modtager migranter. Den nye ordning skal ikke være frivilligt og skal bl.a. ahjælpe arbejdsmarkedet og mangel på arbejdskraft, skriver Euroactiv.

Ifølge den franske indenrigsminister Gérald Darmanin er “alle enige om behovet for et vist ansvar og den nødvendige solidaritet,”. Ifølge ham vil det nye system være obligatorisk for EU medlemmer og skal bestå af en kombination af omfordeling og økonomisk bistand.

Flere øst- og centraleuropæiske lande, herunder Ungarn, Polen og Tjekkiet har tidligere afvist at deltage i en obligatorisk omfordeling af migranter. Den tjekkiske indenrigsminister Vit Rakusan som deltog ved mødet siger ifølge tjekkiske medier, at Tjekkiet er klar til at hjælpe ved den ydre grænse, men fortsat vil afvise obligatoriske kvoter. Europæiske indenrigsministre vil diskutere planen mere detaljeret den 3. marts.

Mens de europæiske ministre diskuterer omfordeling af migranter fortsætter den illegale migration til Europa, også i 2022. Antallet af ankomne migranter er ifølge Frontex stigende. I løbet af januar 2022 er 13.160 illegale migranter ankommet til EU. Det er 78% mere end 2021 og 23% mere end 2020, skriver Frontex. ota

Share This