Et malerisk kursted i Mæhren

Tjekkiet: Karlova Studanka er et tjekkisk kursted, som anderledes end de fleste andre tjekkiske kursteder. Kurstedet er en lille malerisk landsby som ikke er meget andet end et kursted for besøgende udefra. Karlova Studanka har på grund af sine naturskønne omgivelser og kurstedets gamle smukt renoverede bygninger en helt særlig stemning, både om sommeren og vinteren.

Karlova Studanka (Karls brønd) (182 indbyggere) ligger i bjergkæden Jeseniky i det nordøstlige Tjekkiet, ved bjerkædens højeste bjerg Praded. Karlova Studankas kilder blev opdaget i løbet 1700 tallet, angiveligt ved, at en lokal beboer brugte vandet fra kilden til at kurere et såret ben med vandet.

Karlova Studanka er grundlagt af Maria Theresias søn, fyrsten Maxmilian II, som befalede opførelse af kurhuse til behandling, og blev hurtigt et kendt og velrenomeret kursted.

Der er i løbet af 1800 tallet blevet bygget flere kurhuse og opdaget flere stærkt mineralholdige kilder, heriblandt Karls kilde, som endte med at lægge navnet til hele kurstedet, efter Maria Theresias barnebarn. Karlova Studanka ligger i en natursmuk område i en højde af 775 m.o.h. og har angiveligt den bedste og reneste luft i hele Tjekkiet. ota

Dette er vores sidste artikel i serien Fokus på Tjekkiet. I oktober fortsætter vi artikelserien med Fokus på Ungarn. Har du besøgt interessante steder i Ungarn? Del dine oplevelser med Mr.East læserne, send os dit bidrag.

Share This