Et dyrebordel åbner i Danmark – PASSER IKKE – fake news fra Rusland

Danmark/Rusland: I Danmark er det lovligt at dyrke sex med dyr og have dyrebordeller. En falsk historie er blevet bragt i en række russiske medier, hvorfra den har bredt sig til blandt andet Georgien og Hviderusland. Historiens formål er at vise det vestlige Europa som værende i moralsk forfald, skriver EUs enhed East Stratcom, hvis formål er at modarbejde falsk propaganda og fake news.

Ifølge East Stratcom blev historien første gang bragt af det russiske medie Kolokol Rossii og stammer formentlig fra et satirisk website, hvor den blev bragt som et humoristisk indslag.

Historien, som indeholder billede af en hund, der er klædt op som gadeprostitueret, citerer Danmarks landbrugs- og fiskeriminister Vlad Jørgensen ( formentlig tidligere minister Dan Jørgensen) for, at køn med dyr er borgernes ret beskyttet af forfatningen.

East Stratcom understreger, at den falske historie ikke er blevet bragt af landsdækkende russiske medier, men at den florerer rundt på mindre medier, diverse diskussionsfora og på sociale medier.

Ironisk nok var Dan Jørgensen, der under sin ministertid i 2015 fik gennemført en lov, som forbyder kønslig omgang med dyr. ota

Share This