Estland lukker Sputnik, mediet er russisk propaganda, mener estiske myndigheder

Sputnik News logo

Estland: Den estiske udgave af Sputnik News bringer siden begyndelsen af 2020 ikke længere nyheder i Estland. På mediets hjemmeside står der siden 1. januar: “Politiet gav os et ultimatum: enten skal vi holde op med at arbejde og opsiger aftalen med Nyhedsagenturet Rusland eller vi kan se frem til at blive retsforfulgt, skriver Sputniks chefredaktør Jelena Tjerysevova.

Estiske myndigheder begrunder lukningen af Sputnik med de europæiske sanktioner mod Rusland. Ifølge de estiske myndigheder kan sanktionerne nemlig anvendes både i forhold til organisationer og konkrete personer. Nyhedsbureauet Rusland er nemlig ledet af Dmitrij Kiseljov, som figurerer på EU sanktionsliste på grund af sin støtte til annektering af den ukrainske halvø Krim.

“Det er forbudt at arbejde for en person, som er på sanktionslisten, siger chefen for det statslige estiske kontor imod pengevask, Mads Reimand til nyhedsmediet Delfi.

Det er dog umiddelbart tvivlsomt, hvorvidt esterne kan lukke Sputnik uden samtidig at krænke den journalistiske frihed. Harlem Desir, OSCE`s repræsentant for pressefrihed, opfordrede allerede i efteråret Estland til at afholde sig fra sanktioner imod Sputnik på baggrund af sanktioner mod Kiseljov. ota

Share This