Erdogan anklager Grækenland for mord af to migranter og afviser en milliard euro fra EU

Migrantkrisen: Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan anklagede mandag Grækenland for mord af to migranter på grænsen mellem Tyrkiet og Grækenland. Ved et pressemøde efter mødet med den bulgarske premierminister Bojko Borisov sagde han desuden, at han afviste en milliard euro, han fik tilbudt fra EU for at holde migranterne tilbage i Tyrkiet.

“Vi taler med dem (EU). De sagde til os: Vi sender en milliard euro. Hvem forsøger de at snyde. Vi ønsker ikke deres penge, sagde Erdogan.

Bojko Borisov har forsøgt at overbevise Erdogan om at mødes med EU repræsentanter, som er på vej til den græsk-tyrkiske grænse, men angiveligt uden held. Den græske premierminister Kyriakos Mitsotakis, formand for Det europæiske råd Charles Michel, formand for EU Kommissionen Ursula von der Leyen og formand for EU Parlamentet David Sassoli skal tirsdag forsøge at løse den anspændte situation på grænsen.

Talsmand for den græske regering afviser ifølge Reuters at de græske grænsevagter skulle have myrdet to migranter, og betegner Erdogans udtalelse for en misinformation. Heller ikke udtalelsen om en milliard euro er ikke blevet officielt bekræftet fra EU. ota

Share This