Er Henry Kissinger det amerikanske trumfkort?

Henryk Kissinger i 2008  Foto: World Economic Forum

Henryk Kissinger i 2008 Foto: World Economic Forum

Rusland/USA: Den amerikanske præsident Barack Obama har ifølge det amerikanske nyhedsbureau Bloomberg ikke opgivet at finde en vej ind til den russiske præsident Vladimir Putin. Den amerikanske præsidents administration har ifølge Bloomberg ”i månedsvis arbejdet bag scenen for at finde et nyt arbejdsforhold til Rusland, så man kunne tilbyde Putin en vej ud af den ukrainske krises dødvande.” SE HENRY KISSINGER FORTÆLLE OM PUTIN. Som et af de amerikanske forsøg på genetablering af et godt forhold til Rusland nævner Bloomberg, at Det Hvide Hus henvendte sig til USA`s tidligere udenrigsminister Henry Kissinger, som altid har haft et godt forhold til Rusland, om at kontakte den russiske præsident Vladimir Putin. Det er ifølge Bloomberg på nuværende tidspunkt uklart om Kissinger har kontaktet Putin, da hverken Det Hvide Hus eller Henry Kissinger vil udtale sig i sagen.

Initiativet for at genfinde et bedre forhold til Rusland, stammer ifølge Bloomberg fra den amerikanske udenrigsminister John Kerry, som har et godt forhold til den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov og som ønsker at krisen i Ukraine bliver løst.

Henry Kissinger er i dag 91 år gammel og har været amerikansk udenrigsminister i1973-77. Kissinger er til trods for sin høje alder fortsat aktiv og har tidligere været kritisk over for det vestlige engagement i Ukraine konflikten.

Share This