Efter biler også mundbind, Turkmenistan forbyder mundbind af anden farve end hvid

Illustrationsfoto: https://www.nursetogether.com/

Turkmenistan: I Turkmenistans hovedstad Ashgabat og i to af landets fem administrative distrikter må folk kun bære hvide slør, skriver Turkmen.news. Årsagen til den nye lov var uklar, da der officielt ikke er blevet registreret coronavirus i landet.

I hovedstaden Asjghabat begyndte trafikpolitiet at forlange hvide mundbind hos billister allerede i december. Siden januar skal alle opfylde samme krav. Bøden for et bære et mundbind af en forkert farve er 50 manatas (ca. 90 kroner).

I Türkmenabat gælder pligten til at bære hvide mundbind kun for embedsmænd og skoleelever. Hvis kontrollen, der skal begynde den 18. februar, afslører sorte eller farvede mundbind hos skolebørn, risikerer lærere og skoleledere i første omgang en påtale.

En lignende regel har været gældende for biler i Turkmenistan siden 2017. Sorte og mørke biler er forbudt, angiveligt fordi, det kun er hvide biler, som gør deres ejer og omgivelser lykkelige. Turkmenistan er et af de mest autoritære lande i verden, med magten koncentreret i hænderne på præsidenten Gurbanguly Berdimuhamedov. ota

Share This