Donetsk bejler til Rusland

Donetsk2

Separatisterne i Donetsk ønsker at være en del af Rusland. Foto: Luhansk Gr

Ukraine: Donetsk Folkerepublik vil gerne være en del af Rusland.

” Vores industri er tæt forbundet med Rusland. Hvis vi opretholder tætte økonomiske forbindelser til Rusland , vil Donetsk Folkerepublik blomstre”, siger  Donetsk Folkerepubliks premierminister, Alexander Borodaj ifølge det russiske nyhedsbureau ITAR-TASS.Republikken har udarbejdet en forespørgsel, som vil blive sendt til det russiske udenrigsministerium, så snart republikkens egen regering er dannet. Det officielle udkast er allerede udarbejdet, og nu bliver der kun ventet på, at tiden er inde til at finde ud af, hvornår den skal sendes afsted, fortæller Donetsk Folkerepubliks pressetjeneste til ITAR-TASS.

Donetsk Folkerepublik har allerede den 12. maj ,bedt Moskva om at overveje republikkens tiltrædelse i Den Russiske Føderation.

“Vi, folk i Donetsk, erklærer os for at være en suveræn stat. Vi ønsker ligeledes at efterkomme  befolknings vilje og beder derfor Rusland om at overveje spørgsmålet om vor republiks tiltræden i Den Russiske Føderation , ” sagde en af republikkens leder, Denis Pusjilin

Rusland har endu ikke kommenteret Donetsk Republikkens udspil. ota

Share This