Det slovenske kultband Laibach uønsket i Kiev

Laibach Foto- Thomas Stegh

Ukraine: En planlagt koncert med det slovenske kultband Laibach i Kiev den 31. marts er blevet aflyst, efter at gruppen gjorde ukrainske arrangører vrede med bemærkninger, der blev tolket, som at Ukraine, kæmpede en krig for sine vestlige herrer.

Laibach sagde, at koncerten havde til formål at vise støtte til det ukrainske folk under krigen, men ifølge arrangørerne forårsagede gruppens bemærkninger “kontrovers” og splid, hvilket måtte resultere med aflysning af koncerten. Ukrainerne var tilsyneladende vrede over Laibachs udtalelse til avisen The Guardian, hvor de kaldte krigen “en kynisk proxy-krig for verdensmagternes geostrategiske interesser”.

Sloveniens nyhedsbureau STA skriver, at mange ukrainere sammenlignede på Facebook Laibachs udtalelse med russisk statspropaganda, der fremstiller invasionen som en konflikt med NATO og reducerer Ukraine til en marionetstat i Vesten. Laibach fortalte mandag til STA, at de blev “kategorisk bedt om at erklære, at alle russere er dårlige, og at al russisk kunst er værdiløs, hvilket de selvfølgelig ikke gik med til at gøre.”

Bandet skriver på Facebook: “Annonceringen af Laibach-koncerten i Kiev vakte betydelig kontrovers på grund af kommentarer fra bandet i begyndelsen af denne uretfærdige krig. Det har aldrig været vores hensigt. Laibach ønsker endnu en gang at udtrykke utvetydig støtte til Ukraine og ukrainere og lige så utvetydig fordømmelse af de russiske aggressorer, og af hensyn til ikke at skabe yderligere spændinger, vil vores koncert i Bel Etage Music Hall i Kiev den 31. marts 2023 ikke blive gennemført.” ota

Share This