Den tyske delstat Sachsen vil spærre corona-overtrædere inde i tidligere asylcentre

Meissen er en af de sachsiske byer, hvor krematorierne er overbelastede Foto: Pixabay

Af Michael Skovgaard

Tyskland: I storbyen Dresden overvejer man at tvangsanbringe folk, som ikke overholder corona-restriktionerne, inde i et tidligere asylcenter – det skriver „RTL“.

Ifølge mediet drejer det sig om en lokalitet, som blev oprettet i 2017 med henblik på indkvartering af flygtninge og migranter. Stedet er omgivet af hegn og bliver overvåget døgnet rundt af politiet.

Ifølge de lokale sundhedsmyndigheder er det en forebyggende foranstaltning rettet mod personer, som trods bøder og henstillinger ikke vil overholde de gældende corona-restriktioner. Det forlyder dog, at man ikke har konkrete personer i kikkerten, men delstaten forbereder sig på den værst tænkelige situation.

Sachsen er blandt de hårdest ramte tyske delstater, når det gælder corona-smitte, og en af årsagerne er, at mange pendler mellem den sydtyske delstat og grænselandet Tjekkiet. Det er især plejepersonale fra Tjekkiet, som der er hårdt brug for for her under corona-krisen. Seneste melding er, at Tyskland overvejer at lukke grænsen til Tjekkiet, som er meget hårdt ramt af corona.

Et lignende scenarie udspiller sig i byen Görlitz på grænsen til Polen, som var det første sted i Sachsen, hvor smittetallene for alvor eksploderede. Flere andre  mindre byer i Sachsen såsom Meissen meddeler, at man har svært ved at følge med, og at der er kø ved krematorierne.

Share This