Demonstrationerne i Serbien tager til i styrke, Vucic i modangreb

En tidligere demonstration i Beograd Foto: Protiv diktature

Serbien: Flere tusinde serbere demonstrerede lørdag igen i Serbiens hovedstad Beograd og flere andre byer over hele Serbien imod landets regering og landets præsident Aleksandar Vucic. Demonstranterne forsøgte at skaffe sig adgang til landets nationale radio og tv RTS, skriver serbiske medier.

Demonstrationerne har stået på siden begyndelsen af december og blev udløst af brutalt overfald på venstrepolitikeren Borko Stefanovic i byen Krusevac i slutningen af november.

Den serbiske præsident Aleksandar Vucic fordømte søndag på et pressemøde demonstrationerne og demonstranternes forsøg på at indtage tv-bygningen.

”Alle som deltog ved lørdagens vold………. vil blive stillet til ansvar, siger Vucic, som anklager oppositionen for til at misbruge protesterne til at tilkæmpe sig magten.

”Fascist Obradovic (formand for det højrenationalistiske parti Dveri) og Jeremic (Vuk Jeremic, tidligere serbisk udenrigsminister) og Dilas (Dragan Dilas, tidligere borgmester i Beograd) er blevet nervøse og vil gerne komme til magten igen, så de igen kan stjæle. Jeg har ikke noget problem med at tale åbent. Serberne skal vide, hvor meget Dilas og Jeremic har stjålet, mens Obradovic er ganske almindelig fascist og voldsmand, sagde Vucic.

Samtidig med pressemødet samledes op imod 4.000 mennesker (ifølge regionalt tv N1) ved præsidentens hovedkvarter, hvor det kom til sammenstød med politiet. ota

Share This