De fleste menneskesmuglere i Polen har bopæl i Tyskland, og flere flyselskaber i Mellemøsten har nu daglige afgange til Minsk

Illustrationsfoto: Nikolaiko27

Af Michael Skovgaard

Tyskland/Polen: Tusindvis af migranter på grænsen mellem Polen og Hviderusland håber på en fremtid i EU – og de fleste vil til Tyskland. Men de fleste af dem, som smugler dem igennem, har bopæl i Tyskland – det skriver „Die Welt“.

Flertallet af de anholdte menneskesmuglere, som hjælper migranter videre fra Hviderusland til EU, er åbenbart tyskere – eller de opholder sig i Tyskland. Det fremgår af et internt og fortroligt EU-dokument.

De fleste anholdte smuglere, som kører migranter videre til Tyskland, er ifølge dokumentet personer fra Irak, Iran, Tyrkiet og Syrien, som opholder sig eller har bopæl Tyskland. Og de fragter hovedsagelig personer fra Yemen, Kuwait Iran, Irak, Syrien og Afghanistan videre fra Polen i udlejningsbiler.

Blandt de anholdte menneskesmuglere er der dog også hviderussere med et polsk Schengen-visum og syrere, som opholder sig i Holland. Ifølge EU-kommissionen er Tyskland og Finland de foretrukne mål for de mange migranter, der lige nu befinder sig på grænsen mellem Polen og Hviderusland.

I samarbejde med Turkish Airlines transporterer det hviderussiske flyselskab Belavia ugentligt fire til syv sendinger migranter fra Istanbul til Minsk. Hvert fly har plads til 180 passagerer. Desuden stiger antallet af irakere og syrere, som flyver fra Dubai til Minsk.

Flydubai Airline har en daglig afgang til Minsk, og det private syriske flyselskab Cham Wing Airlines sender åbenbart charterfly fra Damaskus til Minsk ifølge EU-dokumentet.

En russisk lufthavn kan også blive vigtig for smuglerne ifølge det samme dokument. Det drejer sig om lufthavnen ved byen Pskov, som ligger tæt på grænsen til Estland og Letland, hvorfra migranterne kan forsøge at  komme videre ind i EU.

Share This