Coronavirus punkterer myten om tjekkernes store forbrug af alkohol

Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet: Tjekkiet er ifølge statistikkerne blandt de europæiske lande med det største alkoholforbrug. I det seneste OECD opgørelse over alkoholforbrug figurerer Tjekkiet som det fjerde europæiske land med det største alkoholforbrug.

Restriktionerne i forbindelse med coronavirus i Tjekkiet viser, at man skal tage denne type undersøgelser med en gran salt. Forbruget af alkohol i Tjekkiet er nemlig siden restriktionerne blev vedtaget i marts faldet med 24 procent. Grunden til nedgangen i forbruget af alkohol er manglende turister. Prag var i 2018 med 8,8 millioner turister verdens 20.mest besøgte by. Turisterne tilbragte i gennemsnit 2,5 nætter i Prag.

“Hvis vi antager at hver turist, som besøger Tjekkiet drikker en øl om dagen, betyder det at turisterne drikker 22.000.000 øl, det er 11.000.000 liter og 473.000 liter ren alkohol, det er omregnet 0,05l ren alkohol per indbygger, siger formand for organisationen for producenter af alkoholiske drikkevarer Vladimir Darebnik til Echo24.

Han peger desuden på udenlandske arbejdere som arbejder i Tjekkiet, i 2018 568.700 personer.

“En stor den af disse, især dem fra Ukraine og Polen, tilbringer deres fritid med at konsumere alkohol, siger han.

“Vi forsøger blot at forklare, at tjekkernes alkoholforbrug er ganske normal og svarer til europæisk gennemsnit, siger Vladimir Darebnik. ota

Share This