Corona-prut udløser bøde på 500 euro i Østrig

Af Michael Skovgaard

Østrig: En student i Østrig er blevet anklaget for at have pruttet på en betjent i en park. Han er idømt en bøde på 500 euro, men vil føre sagen videre, da han hævder, at den stærke tarmluft skyldtes bedstemoderens kogekunst.

500 euro i bøde for en højlydt prut. Det er straffen for den 22-årige østriger, som blev undersøgt i en park i Wien. Politiet ville fastslå mandens identitet under en rutineundersøgelse, og under forløbet udslap der tarmluft. Ifølge politiet har manden forbrudt sig mod almindelig anstændighed, og man hævder at manden slog prutten mod fuldt overlæg, da politiet nærmede sig.

Den 22-årige, som studerer ved universitetet i Wien tog til genmæle og hævdede, at det var en uforsætlig prut, som skyldtes en ret med bønner, som hans bedstemor havde tilberedt til ham.

Således skulle betjentene have stået 3-4 meter væk, da den unge  mand lukkede gassen ud, og de skulle sågar have grinet af optrinnet. Han oplyste endvidere, at det ikke var en prut af fuld styrke, men blot en middelmådig en af slagsen på skalaen.

Den unge mand agter ifølge flere medier at føre sagen videre. Indtil videre står bøden på 500 euro ved magt, og bødestraffen kan forvandles til otte dage i spjældet, hvis han ikke betaler.

Med til historien hører, at Wiens bystyre forlængst har indført strenge straffe for at efterlade pizzabakker, tomme flasker og cigaretskod og andet affald i byens parker. Næste skridt bliver således nok et forbud mod alle former for luftforurening.   

Share This