Ad

Centraleuropæisk Universitet indgår aftale med et universitet i München

Indgangen til CEO i Budapest Foto: Ota Tiefenböck

Ungarn: Det stormombruste Centraleuropæiske Universitet (CEU) i Budapest har nu formelt indgået en samarbejdsaftale med Teknisk Universitet (TUM) i München. Aftalen drejer sig om fælles seminarer, workshops, sommerskoler og andre fælles aktiviteter inden for områder som politik, samfund og teknologi.

Gennemførelse af aftalen afhænger dog af, om CEU kan operere frit i Budapest og af en anerkendelse fra ungarsk side af de USA baserede akademiske grader, som uddannelserne på CEU bygger på.

Samarbejdet med Teknisk Universitet blev lanceret af Manfred Weber. der er kandidat som kommende formand for EU Kommissionen for den kristelig-demokratiske gruppe i Europaparlamentet (EPP), og Weber har lige nu mildt sagt et dårligt forhold til Orbán.

Bayerns regering har tilbudt CEU medfinansiering, sådan at universitetet fortsat også vil kunne operere i Budapest. I december 2018 meddelte CEU at universitetet ville flytte de USA-akkrediterede programmer fra Budapest til Wien. Det skete i kølvandet på Viktor Orbán og Fidesz’ anti-Soros kampagne. Centraleuropæisk Universitet finansieres via midler fra Soros-foundation. søren.riishøj