CDU/CSU i panik, og tyskerne foretrækker Olaf Scholz som kommende kansler

Olaf Scholz Foto- SPD in Niedersachsen

Af Michael Skovgaard

Tyskland: De seneste meningsmålinger har skabt panik hos CDU/CSU, som nu er ved at blive indhentet af SPD. Ifølge en måling får SPD 21 procent og CDU/CSU blot 22 procent.

Det har afstedkommet skarp kritik internt i partiet, hvor flere medlemmer nu kræver Armin Laschet udskiftet som kanslerkandidat. Markus Söder (CSU) fra Bayern har også luftet sin bekymring for, at CDU/CSU muligvis ikke kommer med i en kommende regering. Söder var den mest populære politiker, da Unionen valgte kanslerkandidat i foråret, men alligevel faldt valget på Armin Laschet.

Armin Laschet er blevet kritiseret for en elendig håndtering af oversvømmelseskatastrofen og står især for skud i den berørte delstat NRW, hvor han er siddende ministerpræsident.

En undersøgelse peger på, at 30 procent af tyskerne ønsker en regering ledet af SPD – det samme tal gælder for CDU/CSU, men SPD og Scholz fører klart, hvis tyskerne kunne stemme direkte på en kommende kansler.

De Grønne, som for et halvt år siden lå på 28 procent og dermed var det største parti, er tilsyneladende helt væk. Kun 14 procent ønsker Annalena Baerbock som kansler, hvis man kunne stemme direkte, og partiet er styrtdykket i meningsmålingerne og ligger nu på 17-18 procent og er blevet overhalet af SPD.    

Share This