CDU/CSU haler ind på SPD, og Die Linke er i fare for at ryge helt ud af Forbundsdagen.

Die Linkes valgplakat Foto- PantheraLeo1359531

Af Michael Skovgaard

Tysk valg: SPD‘s komfortable føring i målingerne er nu skrumpet ind, eller rettere sagt står de to kandidater Armin Laschet (CDU/CSU) og Olaf Scholz (SPD) stort set lige ifølge den seneste dugfriske måling fra instituttet Allensbach lørdag aften. Begge ligger på cirka 25 procent.

Mest bemærkelsesværdigt er dog, at Die Linke for første gang er nede og snuse til spærregrænsen. Partiet står til 5 procent og risikerer dermed at ryge ud af Forbundsdagen, hvis de ender under grænsen. Noget kan tyde på, at mange vælgere på venstrefløjen vandrer til SPD og De Grønne. 

Hvis Die Linke ryger ud, er problemet løst for SPD og De Grønne, som i så fald vil kunne danne en regering med blot to partier. Men det er stadig usikkert, om de vil kunne mønstre et flertal efter valget.

Hvis det ikke er tilfældet, er der lagt op til langvarige forhandlinger om en kommende koalition. I første omgang vil man forhandle enten en Jamaica med CDU/CSU, FDP og De Grønne. Elller en såkaldt Ampel (lyskurv) med SPD, FDP og De Grønne. 

Share This