Bulgarsk regeringskrise fortsætter også efter valget

Bulgariens hovedstad Sofia Foto: Ota Tiefenböck

Bulgarien: Tidligere premierminister Bojko Borisovs konservative parti GERB vandt søndagens parlamentsvalg i Bulgarien med 25,4 procent af stemmerne, skriver Novinite efter at 99 procent af stemmesedlerne var blevet talt op. Borisov forventes at have svært ved at finde koalitionspartnere på grund af beskyldninger om korruption under hans mere end ti år ved magten.

På andenpladsen kom centerpartiet PP af eks-premierminister Kiril Petkov, med 20,2 procent. Partiet har allerede meddelt, at det ikke vil i en koalitionsregering sammen med Borisovs parti. 87.378 bulgarske vælgere valgte ved valget at aflevere en blank stemme.

Søndagens parlamentsvalg i Bulgarien var allerede det fjerde på mindre end to år, og alt tyder på at den ikke løser dødvandet på den politiske scene i Bulgarien. GERB-partiets svage koalitionspotentiale og den lave sandsynlighed for, at reformisterne fra PP formår at danne regeringsflertal, vil ifølge mange kommentatorer betyde, at den nuværende regeringskrise fortsætter. ota

Share This