Budapest er Europas mest populære storby

Den ungarske hovedstad Budapest Foto: Ota Tiefenböck

Af Michael Skovgaard

EU: Budapest er det mest populære storbyrejsemål i Europa. Berlin er røget ud af top-10, og København er slet ikke på listen. Ifølge data fra rejseplatformen kiwi.com har Ungarns hovedstad overtaget førstepladsen fra London, når det gælder bookinger af rejser til Europas hovedstæder og storbyer. Det viser de seneste data fra november 2021 til februar 2022.

London, Paris, Wien og Berlin har hidtil været de foretrukne mål for storbyrejser af 1-3 dages varighed, men nu har Budapest indtaget førstepladsen. London er nede på ottendepladsen, og Berlin er helt ude af top-10. Wien bevarer tredjepladsen, men Prag er ikke med i top-10. København er heller ikke at finde i top-10, selv om den danske hovedstad med jævne mellemrum bliver udråbt som en af verdens mest fantastiske storbyer. Overraskende nok sniger Ukraines hovedstad Kiev sig ind på en syvendeplads foran Paris, Lissabon og Barcelona.

Det er især turister fra Rusland og Storbritannien, som søger mod Budapest. Og det er især yngre turister, som foretrækker Ungarns hovedstad. To tredjedele er under 40 år, og 46 procent rejser alene.

Her er top-10 listen over byer med flest bookinger:

1. Budapest

2. London

3. Wien

4. Milano

5. Istanbul

6. Rom

7. Kiev

8. Paris

9. Lissabon

10. Barcelona

Share This