Bliver det en polsk minister, der løser krisen i Ukraine? Russerne er positive

Zbigniew Rau Foto: MSZ

Polen/Rusland: Den polske udenrigsminister Zbigniew Rau, der repræsenterer landet, der nu er formand for Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE), gav tirsdag i Moskva udtryk et forslag om at etablere en uformel platform for europæiske sikkerhedsforhandlinger. Denne platform skal ifølge planerne have til formål at forhindre kriser, som de nuværende spændinger mellem Rusland og Vesten over Ukraine. Ifølge TASS betegner den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov, det polske initiativ som interessant.

“Vi vil gerne skabe en uformel platform til at starte forhandlinger mellem OSCE-medlemsstater,” sagde Rau. Ifølge ham er målet at skabe mekanismer til at forhindre kriser “som den nuværende”. Efter samtaler med Lavrov mener han også, at “der er en chance – trods internationale spændinger – for at lukke kløften mellem Rusland og Vesten.

“I forbindelse med at finde en vej ud af de voksende spændinger i det euro-atlantiske område, har vi overvejet det polske formandskabs initiativ. Vi finder dette forslag interessant, fordi det viser en forståelse for eksisterende problemer og et ønske om at gøre noget for at få problemerne ud af dagsordenen,” sagde ifølge TASS Lavrov efter samtaler med den polske minister. ota

Share This