Biden advarer Putin, Putin advarer Biden

Putin og Biden Foto: Official White House Photo by David Lienemann

Rusland/USA: I et telefonopkald torsdag fortalte USA’s præsident Joe Biden sin russiske kollega Vladimir Putin, at udsendelse af ​​russiske tropper til grænsen til Ukraine er uacceptabel, og hvis situationen i det østlige Ukraine forværres, vil USA og dets allierede reagere med stor beslutsomhed. Det rapporterede Det Hvide Hus.

De to præsidenter talte i omkring 50 minutter. Ifølge den russiske præsidents rådgiver Jurij Usjakov var samtalen oprigtig, konkret og konstruktiv.

“Præsident Biden har opfordret Rusland til at lette spændingerne omkring Ukraine. Han gjorde det klart, at USA og dets partnere vil reagere resolut, hvis Rusland invaderede Ukraine, siger talskvinde for Det Hvide Hus, Jen Psaki, i en erklæring.

Ifølge Usjakov vil sådant et skridt kunne føre til afbrydelse af forbindelserne mellem Washington og Moskva. “Vores præsident har svaret, at såfremt Vesten beslutter sig for at indføre nye sanktioner, under disse eller andre omstændigheder, kan det føre til fuldstændigt sammenbrud i forholdet mellem landene og forårsage den alvorligste skade på forholdet mellem Rusland og Vesten,” sagde Usjakov.

Ifølge Uasjakov forsikrede Biden Putin om, at Washington ikke har til hensigt at placere offensive våben i Ukraine. ota

Share This