Beviser i Timosjenko sag forsvundet

 

Foto: Ota Tiefenböck

Foto: Ota Tiefenböck

Ukraine: De dokumenter, som anklagemyndigheden i Kijev havde i sagen mod Ukraines tidligere premierminister Julija Timosjenko, er forsvundet. Det skriver ukrainske medier, heriblandt nyhedsbureaut Unian.Julija Timosjenko blev i 2011 dømt til syv års fængsel, angiveligt for aftaler med Rusland om levering af russisk gas til Ukraine, hvor hun ifølge Ukraines daværende ledelse havde overskredet sine magtbeføjelser og ved en ufordelagtig aftale skadet Ukraine.

Ifølge ukrainske medier kan de forsvundne dokumenter have en stor betydning for både at fastslå en eventuel Timosjenkos skyld og for at kaste lys over Janukovitjs regimes forsøg på at pacificere hende som en politisk modstander.

Det ukrainske indenrigsministerium betegner dokumenternes forsvinden som mystisk, mens parlamentsmedlem Mustafa Najem antyder, at det ultrantionalistiske organisation Højre Sektor kan have en finger med i spillet.

Det var ifølge Najem netop Højre Sektor, som efter Viktor Janukovitjs flugt fra landet holdt vagt ved den daværende offentlige anklager Viktor Psonkas hus, hvor dokumenterne angiveligt blev opbevaret. ota

Share This