Berlin: Klan forsøgte at befri et dømt medlem fra udvisning

Illustrationsfoto-Dickelbers

Af Michael Skovgaard

Tyskland: Tirsdag fandt et opgør sted på åben gade i Berlin. En klan ville forsøge at hindre udvisningen af et dømt medlem. Politiet måtte rykke ud med en specialenhed – det skriver Focus Online.

En dybt kriminel og dømt araber forsøgte åbenbart en magtkamp med politiet ifølge det tyske medie. Manden skulle udvises, men undervejs til lufthavnen forsøgte andre klanmedlemmer at blokere transporten med et større opbud af store og hurtige luksusbiler.

Politiet har ikke offentliggjort historien, som er kommet frem efter Focus Online‘s research. Politiet afhentede den dømte libaneser i bydelen Neukölln i en civil politibil med henblik på at bringe ham til lufthavnen. Politifolkene begik den fejl at lade manden foretage et par telefonopkald. Det er normal praksis, at udviste får lov til at ringe til forældre eller andre familiemedlemmer.

Men den dømte satte i stedet en telefonkæde i gang, hvor han opfordrede medlemmer af klanen til at befri ham fra den civile politibil. Politifolkene kunne ikke arabisk og havde i første omgang ikke fattet, hvad manden havde gang i.

Pludselig blev den civile politibil og følgevogne blokeret af store SUV‘er og andre heftige køretøjer ved alle indfaldsveje til lufthavnen. Ifølge en af avisens kilder i politiet blev der dog ikke affyret skud. Denne henviste til en lignende sag fra Frankrig, hvor gangstere havde forsøgt en lignende befrielse med brug af skydevåben.

Derudover havde klanmedlemmerne anbragt børn i bilerne for at undgå en politiaktion med tunge køretøjer for at bryde blokaden. Efterfølgende rykkede politiet så ud med indsatsstyrken GSG9, hvorefter klanmedlemmerne ophævede blokaden, og transporten af den udviste kunne fortsætte.

Men dermed var det ikke slut. Klanmedlemmerne fulgte efter politibilen, og en ny optrapning var undervejs. Ifølge Focus Online‘s oplysninger havde de til hensigt at køre ind i lufthavnen og blokere det fly, som manden skulle om bord på.

Politiet fik dog transporteret manden tll flyet, alt i mens klanmedlemmernes biler hobede sig op ved sikkerhedshegnet til lufthavnen, hvor de blot måtte se på. Indtil videre er det uklart, om de involverede klanmedlemmer vil blive retsforfulgt. Focus Online har forsøgt at få en udtalelse fra politiet, men indtil videre uden resultat. 

Share This