Baltiske lande udråber russisk tegnefilm til en del af russisk hybridkrig

Masha og Bjørnen

Estland/Letland/Litauen/Rusland: Ruslands populære tegnefilm “Masja og Bjørnen” er ikke blot en tegnefilm for børn. Den er også en del af den hybridkrig, Rusland fører mod Vesten. Det mener flere baltiske eksperter, skriver dagbladet Helsingin Sanomat.

Tegnefilmens to helte er pigen Masja og en sød Bjørn, som redder Masja fra forskellige problemer, men ifølge lektor fra Tallinn Universitet, Priit Hybemyagi, er Bjørnen slet ikke en bjørn, men personificerer Rusland som helhed.

“Det en kamp om vores tanker og en del af hybridkrigen, hvor det negative billede af Rusland bliver erstattet med en positivt billede. Rusland er et smuk land, hvor Masja og Bjørnen bor. Et positivt billede af Rusland, som børn bliver fodret med, er farlig for Estland. Hvis Rusland opførte sig pænt, gjorde det ikke noget, men det her er propaganda og hjernevask, mener Priit Hybemyagi.

Priit Hybemyagi er ikke alene med sin kritik. Ligeledes den lettiske politiker Laurynas Kaschyunas er overbevist om, at Masja og Bjørnen er russisk propaganda.

Det russiske selskab Animakkord, som producerer Masja og Bjørnen fik forelagt beskyldningerne fra de baltiske lande, men betegner udtalelserne for at være for mærkelige, som selskabet ikke ønsker at kommentere. ota

Share This