Babis om korruptionindeks: Danmark som det bedste land? Det skandaleramte Danmark????

Tjekkiets premierminister Andrej Babis Foto: Ota Tiefenböck

Tjekkiet/Danmark: Tjekkiets premierminister kommenterer på Twitter og over for tjekkiske medier det seneste korruptionsindeks lavet af Transparency International. Tjekkiet er i opgørelsen, hvor Danmark indtager førstepladsen, gået tilbage.

“Transparency International (TI) har udgivet en opgørelse over korruption. Tjekkiet er angiveligt gået tilbage, det bedste land er Danmark. Danmark?! Det land som er midt i en skandale om pengevask af beskidte russiske penge, korruption og økonomisk manipulation til en værdi af 5,2 milliarder (ca. 1,5 milliard kroner). Det er godt nok en fantastisk opgørelse”, skriver Andrej Babis på Twitter.

Andrej Babis uddyber sin kritik af Danmark på Facebook.

“Chefen af den bank, der var indblandet i skandalen blev fundet død i Estland. Kæmpemæssige snyderier begået af Danske Bank truer stabiliteten af hele økonomien, men ifølge TI er de de bedste. Har I forstået det? Det handler ikke om noget objektivt, men om opfattelse”, skriver Babis.

Babis` ytringer blev straks besvaret af Danmarks ambassadør i Tjekkiet Ole Frijs-Madsen.

“De nordiske lande har i mange år været i toppen af TI opgørelser. Vi kommenterer ikke internationale opgørelser, men vi vil gerne byde tjekker og personer fra andre lande velkommen i vores lande, så de kan blive overbeviste”, skriver Ole Frijs-Madsen. ota

Share This