Anmelderne begejstrede over Mr.East Forlags seneste udgivelse: Fremragende roman

Kultur: Det er ikke kun amerikanske anmeldere der blev begejstrede over den tjekkisk-amerikanske forfatter Jaroslav Kalfařs roman Spaceman of Bohemia. Danske anmeldere er det også.

“Rummand fra Tjekkiet”, er en fremragende roman. Strukturen er intelligent og science fiction-elementerne er både dragende og filosofiske, skriver Jacob Holm Krogsøe i en lektørudtalelse lavet for de danske biblioteker.

Weekendavisens anmelder Jørgen Herman Monrad har også kun godt at fortælle om romanen.

“Tjekken Jaroslav Kalfař, der som 15-årig udvandrede til USA, har skrevet en fin, fabulerende roman om at udvandre til det ydre rum. Og om at længes tilbage, skriver Jørgen Herman Monrad.

Ifølge Jørgen Hermand Monrad indskriver Jaroslav Kalfařs roman sig ikke mindre end “i den ærketjekkiske underfundigt-humoristiske romantradition fra Jaroslav Hašeks Den gode soldat Svejks eventyr fra 1921 til Milan Kunderas Tilværelsens ulidelige lethed fra 1982.”

Berlingskes anmelder Jørgen Johansen er også begejstret.

»Rummand fra Tjekkiet« er en både underholdende og tankevækkende historie om det uendelige rum, modernitet og tradition, hvis største problem i virkeligheden er, at den indeholder stof og tilløb til meget mere end en enkelt roman, skriver Jørgen Johansen som afslutter sin anmeldelse med:

“Jaroslav Kalfars udflugt i rummet ligner et godt bud på udgivelsespolitikken hos det nye Mr. East Forlag, der lover nyheder og baggrund fra Øst- og Centraleuropa, Balkan og Kaukasus. Det bliver spændende at se de næste udgivelser fra forlaget.”

Alle store amerikanske aviser valgte i sin tid at anmelde Jaroslav Kalfars roman udgivet i USA i 2017. I Danmark er det foreløbigt kun Weekendavisen og Berlingske.

Rummand fra Tjekkiet udkom på Mr.East Forlag den 14. februar. Romanen er oversat af Uffe Gardel, alt grafisk arbejde er udformet af Nana Andrea Tiefenböck. Bogen kan købes hos alle landets boghandlere og online-boghandlere og lånes på landets biblioteker.

Romanen skal i den kommende tid filmatiseres af manden bag Tjernobyl serien, Johan Renck. ota

Share This