Anholdt hviderussisk aktivist roser Lukasjenko. Under tvang, siger oppositionen (video)

Foto: Arpingstone

Hviderusland: Den tilbageholdte hviderussiske oppositionsjournalist Raman Pratasevitj optrådte torsdag på hviderussisk stats-tv. I et interview indrømmede han at organisere protester mod regeringen og sagde, at han respekterer præsident Alexander Lukasjenko. Han sluttede interviewet med tårer i øjnene. Pratesevitjs familie og oppositionen siger, at samtalen havde fundet sted under tvang.

Pratasevitj siger i interviewet, at han deltager af egen fri vilje. ”Jeg er næsten sikker på, at jeg vil blive fordømt, og at en demonstration til min støtte ikke bliver til noget, men jeg er ligeglad” sagde han.

”Jeg erkendte straks skyld for at have organiseret massive uautoriserede begivenheder,” siger han i interviewet. “Jeg kritiserede Alexander Grigoryevitj (Lukasjenko), men da jeg blev mere involveret i politiske spørgsmål, begyndte jeg at forstå, at han gjorde det rigtige, og jeg respekterer ham,” siger Pratasjevitj i den 90-minutters video. ota

Share This