Amerikansk general anslår antallet af døde soldater i Ukraine-konflikten til 200.000

Foto: Ministry of Defense of Ukraine

Ukraine/Rusland: Mediernes rapportering om Ruslands invasion i Ukraine nævner ofte kun antallet af døde russiske soldater og ikke de ukrainske tab i konflikten. Den amerikanske topgeneral Mark Milley, formand for USA’s Joint Chiefs of Staff, anslår, at 100.000 russiske soldater og det samme antal ukrainske soldater er døde eller er blevet såret som følge af russisk aggression i Ukraine. Hans skøn blev rapporteret af BBC.

“100.000 russiske soldater er formentlig blevet dræbt og såret,” sagde general Milley. “Det samme gælder sandsynligvis på den ukrainske side,” tilføjede han. Generalen angav også, at omkring 40.000 civile var døde.

Til sammenligning anslås det, at 15.000 sovjetiske soldater døde i den afghanske konflikt i årene 1979-1989.

BBC påpeger, at estimater af de døde og sårede kun er omtrentlige, da begge sider er nøje hemmelighedsfulde om tab.

Moskvas seneste opdatering fra september var, at kun 5.937 soldater var blevet dræbt, siden konflikten begyndte, og forsvarsminister Sergej Sjojgu afviste rapporter om et væsentligt højere dødstal. Den øverstkommanderende for Ukraines væbnede styrker, Valery Zaluzhny, sagde i ukrainske medier, at 9.000 ukrainske soldater var døde indtil videre.

Mark Milley udtalte sig også omkring overvejelser om forhandlingerne mellem Rusland og Ukraine. Ifølge generalens opfattelse er sådanne forhandlinger kun mulige i en situation, hvor både Ukraine og Rusland kommer til den opfattelse, at krigen ikke kan vindes med militære midler.

FN registrerer 7,8 millioner flygtninge fra Ukraine i hele Europa, inklusive Rusland. Dette tal inkluderer dog ikke dem, der blev tvunget til at forlade deres hjem, men forbliver i Ukraine. ota

Share This