Aftalen om migration krakelerer: Tjekkiet og Ungarn afviser aftale om retur af migranter

Illustrationsfoto: Wikiolo

Tjekkiet/Ungarn: Tysklands kansler Angela Merkel informerede ifølge DPA lørdag sine partnere i den tyske regering om, at hun har opnået et tilsagn fra 14 lande om returnering af migranter, som er registreret i et andet EU land. Blandt disse lande optræder også Tjekkiet og Ungarn, men den tjekkiske premierminister Andrej Babis afviste lørdag eftermiddag i tjekkiske medier, at den tjekkiske delegation eller ham selv på noget tidspunkt har indgået sådan en aftale med Tyskland.

Lørdag aften afviste ligeledes den ungarske premierminister Viktor Orbán, at Ungarn på noget tidspunkt har ført forhandlinger med Tyskland.

”Der er ikke indgået sådan en aftale. Det er umuligt at en migrant ankommer til Ungarn uden at have været i et andet EU land før, siger talsmand for den ungarske regering Zoltan Kovacs ifølge Reuters.

Han tilføjer, at Tyskland allerede i 2015 forsøgte at gøre Ungarn til første ankomstland.

Blandt de lande Angela Merkel angiveligt har en aftale med om returnering af migranter er også Danmark, samt Estland, Finland, Frankrig, Litauen, Letland, Luxembourg, Holland, Portugal, Polen og Sverige. ota

11:20 – Ligeledes Polen afviser at have en aftale med Tyskland om returnering af migranter.

Share This