40 tons døde fisk, miljøkatastrofen i Polen får store konsekvenser

Polen: Det polske politi undersøger i øjeblikket 72 anmeldelser, modtaget efter en dusør på en million zloty (ca. 1,6 millioner kroner) for oplysninger om gerningsmanden eller gerningsmændene, der er ansvarlige for forureningen, blev offentliggjort, rapporterede TVN 24 news. Der tales om foreløbigt mere end 40 tons døde fisk, men det er stadig uvist, hvem der er ansvarlige for forurening i floden Oder, skriver oppositionsavisen Gazeta Wyborcza på sin hjemmeside mandag.

“Ifølge foreløbige skøn varierer skaderne på miljøet op til 20 milliarder zloty (omkring 32 milliarder kroner), og det vil tage årtier for livet i Odra at vende tilbage til sin før-forureningstilstand,” skriver natemat.pl mandag.

Ifølge de første oplysninger kunne katastrofen i Oder være forårsaget af kviksølv, der siver ud i floden. “De første toksikologiske resultater af de døde fisk viste dog, at kviksølv ikke var årsagen til deres massedød,” sagde den polske miljøminister Anna Moskwa mandag.

En af de hovedmistænkte i lækagen af ​​farligt affald til Odra er virksomheden for affaldspapirforarbejdning Jack-Pol i Olawa, rapporterede miljøforeningen Alt for Olawa. Jack-Pol-repræsentanter meddelte dog straks, at deres virksomhed overholder økologiske foranstaltninger. Polske medier har udpeget flere kulminer, hvis farlige affald ender i Oder, som mistænkte. ota

Share This