10.000 anholdt i Kasakhstan, præsident lover bedre tider

Almaty i Kasakhstan Foto: Ota Tiefenböck

Kasakhstan: Politiet i Kasakhstan har på grund af urolighederne i de seneste dage tilbageholdt næsten 10.000 mennesker. Det meddelte indenrigsministeriet i det centralasiatiske land ifølge pressebureauerne. “Lovhåndhævelsen har tilbageholdt 9.500 mennesker,” skriver ministeriet i en erklæring ifølge TASS.

I Kasakhstans største by, Almaty, som er blevet centrum for uroligheder, har politiet tilbageholdt 1.237 mennesker i de sidste 24 timer, som bliver sigtet for terrorangreb, plyndring og andre forbrydelser, skriver Interfax med henvisning til lokale myndigheder. Der blev beslaglagt 31 skydevåben. Myndighederne meddelte også, at byen er blevet renset for “kriminelle bander”.

For første gang siden begyndelsen af ​​optøjerne nævnte præsident Kassym-Jomart Tokajev sin forgænger, Nursultan Nazarbajev. Han sagde, at under “nationens fader”, som Nazarbajev bliver kaldt, fandtes der en gruppe ekstremt rige mennesker og virksomheder i landet. Ifølge Tokajev er Bank for Kasakhstans udvikling, som er blevet en privat institution, blandt de privilegerede. Ifølge præsidenten eksporterede oligarkiske grupper ulovligt kapital fra landet, hvilket bidrog til at landets befolkning blev fattigere, skriver det kasakhiske nyhedsbureau, Kaztag,ota

Share This