Zappas musik på vej til Prag

Frank Zappas Musik på vej til Prag Foto: Petr Tiefenböck

Frank Zappas Musik på vej til Prag Foto: Petr Tiefenböck

Tjekkiet: Den amerikanske musiker og komponist Frank Zappas musik har mange fans i Tjekkiet. Det er derfor formentlig ikke helt tilfældigt, at orkestret ”Orchestra En Regalia”, delvis bestående af musikere fra Frank Zappas bands optræder den 18. juni i den tjekkiske hovedstad. Orkestrets optræden er en del af Prague Proms 2016-International Music Festival.

Orchestra En Regalia vil optræde sammen med Tjekkiets Symfoniorkester og repertoiret består af Frank Zappas klassikere såsom The Black Page, Peaches En Regalia, Bogus Pomp og Dupree`s Paradise.

Frank Zappas musik er værdsat af mange musikkendere og får siden Frank Zappas død i 1993 en stigende anerkendelse i hele verden.

”Frank Zappa er et geni. Det er ikke et ord, jeg bruger specielt ofte…..men ved Frank, er det ikke overdrevet. Han er ekstremt litteral i sin musik. Jeg er ikke sikker på, om offentligheden er klar over det….Han spiler ikke rigtigt pop, men han er en popstjerne, han har ikke rigtig spillet rock, men han er en rockstjerne, han spillede heller ikke helt jazz, men var omgivet af jazz-musikere. Til sidst, han var ikke rigtig en seriøs komponist, men han studerede værker af Slonimsky, Edgar Varese osv. Man kan ikke placere ham i nogen kategorier, siger musikdirektør af Montreal Symfoniorkester Kent Nagano om Frank Zappa.

 

Frank Zappas musik har altid været værdsat i Tjekkiet. Tidligere tjekkiske præsident Vaclav Havel var en stor fan af Zappa og hyrede ham i en kort periode som sin rådgiver. Da Frank Zappa ankom til Prag i 1990 ventede tusindvis af tjekkiske fans i Prag Lufthavn for at tage imod ham. Se en kort dokumentar fra Frank Zappas ankomst til Prag i 1990.

Share This