Walesa afviser samarbejde med hemmelig politi, men afslår grafologisk test

Lech Walesa Foto: Ota Tiefenböck

Lech Walesa Foto: Ota Tiefenböck

Polen: Den tidligere polske frihedskæmper og præsident Lech Walesa afviser at aflevere en prøve af sin skrift, så grafologer kan fastslå, hvorvidt han er identisk med Polens hemmelige politis agent med dæknavn Bolek, skriver nyhedssitet Prawy.

“Ekspræsidentens holdning forsinker vores analyse af, hvorvidt Bolek og Walesa er den samme person. Vi gør, hvad vi kan, men eksperterne har brug for et referance-materiale, siger medarbejderne fra det polske Institut for National Erindring (IPN).

IPN har anmodet Lech Walesa om at aflevere prøver af sin skrift og har samtidig bedt Gdansk Kommune om at få udleveret officielle dokumenter, Lech Walesa har skrevet tidligere i livet.

“IPN forventer, at ekspræsidenten afleverer nogle underskrifter og endda afleverer eksempler på diverse tekster. Det er ganske ydmygende for ekspræsidenten, derfor afviste han, siger Walesas advokat Jan Widacki.

Han mener, at IPN er nødt til at finde Walesas skrifter fra 1970`erne, hvor han var en ganske almindelig arbejder, da Walesas skrift i dag heller ikke kan sammenlignes med skriften for mange år siden. ota

Share This