VM-stadion i Skt. Petersborg endelig taget i brug

Zenit Arena  Foto: Jawi374

Stadion Skt. Petersborg Foto: Jawi374

Byggeriet af VM-stadionet i Skt. Petersborg har stået på siden 2007, men lørdag kunne det endelig tages i brug, da Zenit hjemme slog FC Ural med 2-0.

Af Toke Theilade

“Tilbage til fremtiden” – med disse ord indviede Zenit Skt. Petersborgs fans lørdag deres nye stadion, da hjemmeholdet slog FC Ural med 2-0 efter en dramatisk kamp.

Stadionbyggeriet i Skt. Petersborg har stået på siden 2007, og er undervejs løbet ind i flere problemer, heriblandt korruption, underslæb samt mere uventede ting som en død arkitekt, en vibrerende bane og en tildelt VM-slutrunde, der krævede stadionet udbygget fra de planlagte 40,000 tilskuerspladser til 70,000.

Blot 20,000 billetter var sat til salg til kampen, da stadionet endnu ikke er helt færdigt. Spillerne fik dog alligevel en flot velkomst af de mest passionerede fans, som havde forberedt en smuk tifo, der viste klubbens rejse fra fanscenens fødsel i 1980 til åbningskampen i 2017 og fremtiden i 2033.

https://www.youtube.com/watch?v=4ThPqvI72HE

På trods af den flotte velkomst havde Zenit store problemer i kampen og det krævede to røde kort til Ural, heriblandt til den tidligere Tottenham-angriber Roman Pavlyuchenko, før Zenit kom foran. Få minutter før tid fik Ural endnu et rødt kort, og da gæsterne kort efter satsede alt på at få en udligning, løb Zenit den anden vej og lukkede kampen.

 

Share This