VM-kaos i Skt. Petersborg fortsætter

Zenit Arena  Foto: Jawi374

Zenit Arena Foto: Jawi374

Stadionbyggeriet forud for VM i fodbold i 2018 i den russiske storby Skt. Petersborg er for længst forvandlet til en farce, og for nylig blev endnu et kapitel skrevet.

Af Toke Møller Theilade

Stadionbyggeriet i Skt. Petersborg begyndte allerede i 2007, længe før Rusland fik tildelt VM i fodbold, men byggeriet er endnu ikke færdiggjort. Stadionet, der har arbejdstitlen Zenit Arena efter byens største fodboldklub, er for længst blevet det dyreste i verden, og prislappen er netop blevet endnu større.

De lokale myndigheder i Skt. Petersborg har nemlig igangsat en undersøgelse af byggeselskabet Inzhtransstroi-SPB efter, at 39 millioner dollar er forsvundet. Inzhtransstroi-SPB havde ydermere lovet at have Zenit Arena færdig inden årsskiftet, men på nuværende tidspunkt ser det ikke ud til, at de kan overholde den deadline, og det er endda tvivlsomt om stadionet overhovedet kommer i brug til VM. Det langsomme byggeri har tidligere fået den russiske premierminister Dmitry Medvedev til at kalde projektet for ‘en skændsel’.

Ikke overraskende har Inzhtransstroi-SPB en anden udlægning af problemerne. De har anklaget de lokale myndigheder for at forsøge at sabotere projektet, som de lover vil blive færdiggjort til tiden.

Vadim Tyulpanov, der er formand for den russiske VM forberedelses kommission har i forbindelse med den seneste sag advaret Skt. Petersborg om, at byen kan blive fjernet fra listen over værtsbyer ved næste sommers Confederations Cup.

“Hvis ikke stadionet er færdigt i december, så vil vi ikke kunne afholde turneringen i juni.”

Tyulpanov tilføjede, at stadionet på nuværende tidspunkt er 85 procent færdigt.

 

Share This