Vestlige ledere strømmer til Makedonien for at vise støtte til Makedoniens folkeafstemning

Makedoniens parlament i hovedstaden Skopje Foto: Jens Panduro

Makedonien: Den ene vestlige leder efter den anden ankommer i disse dage til Makedonien for at vise deres støtte til landets vej mod NATO og EU forud for en folkeafstemning om landets navneaftale. Resultatet af folkeafstemningen ses som afgørende for Makedoniens europæiske integration, skriver makedonske medier.

NATO`s generalsekretær Jens Stoltenberg besøgte Makedonien onsdag. Det var hans andet besøg i landet i løbet af det sidste halveår.

”I skal have en folkeafstemning inden for få uger, hvor I skal beslutte om I skal være en del af den internationale kommunitet. Det er op til vælgerne at beslutte, vi er parat at tage imod jer som den 30. medlem af NATO, sagde Jens Stoltenberg ifølge den makedonske nyhedsbureau MIA.

Torsdag var det den luxemburgske udenrigsminister Jean Asselborns tur.

”Vi venter på, at I vil blive en del af EU og NATO, sagde Jean Asselborn under sit møde med Makedoniens premierminister Zoran Zaev.

I dag ankommer den østrigske kansler Sebastian Kurz til Skopje, mens det lørdag bliver den tyske kansler Angela Merkels tur.

Makedonien holder folkeafstemning om landets navneaftale med Grækenland den 30. september. Aftalen, som udover folkeafstemningen i Makedonien også skal ratificeres af det græske parlament, vil ændre Makedoniens navn til Republikken Nordmakedonien. ota

Share This