Ad

Velkommen hos Mr.East

Parlamentsbygningen i Minsk Foto: Ota Tiefenböck

Af Ota Tiefenböck

Mr.East har i løbet af de seneste dage, og især søndag, oplevet et voldsomt stigende antal læsere. Det er formentlig vores dækning af præsidentvalget i Polen, der er grunden til det, men sikkert også vores vedvarende og utrættelige kvalitetsdækning af Øst- og Centraleuropa. Det er vi naturligvis glade for.

Dels fordi vi kan registrere en stigende interesse for nyheder og baggrund om Øst- og Centraleuropa generelt. Dels fordi det tyder på, at flere og flere danske læsere ikke længere vil nøjes med, at nyhederne om Øst- og Centraleuropa blot bliver ukritisk overtaget af, hvad andre – typisk The Guardian/AP/AFP/Reuters – skriver om denne del af verden.

Mr.East forsøger at drive en journalistik med en så objektiv nyhedsformidling som over hovedet muligt. Det er ikke altid værdsat, vi har oplevet en del kritik, men vi giver ikke op. Vi synes nemlig, det er vigtigt at nuancere dækningen af denne del af verden.


Har du ofte undret dig over, at udenlandske nyheder mere eller mindre er helt ens i de fleste danske medier? Forklaringen er enkel, danske medier baserer deres udlandsdækning på det danske nyhedsbureau Ritzau, som henter hovedparten af sine udenlandske nyheder hos store internationale nyhedsbureauer, som Reuters AP eller AFP. Det betyder ikke blot, at det kun er ganske få mennesker, der bestemmer nyhedsstrømmen i hele Vesteuropa, men også at nyhederne og vinklen på dem, mere eller mindre bliver ens. Synes du, det lyder lidt vildt? Måske endda lidt udemokratisk? Det er ikke desto mindre realiteterne.

Hos Mr.East går vi som regel udenom de store nyhedsbureauer og baserer vores dækning på nationale medier. Vi taler nemlig de lokale sprog og kan til forskel for andre se, hvad der foregår. Vi behøver ikke læse, hvad bl.a. The Guardian eller Politico skriver om sagen for at efterfølgende sige det samme på dansk. Vi synes nemlig, at det er useriøst, at dække et land uden tale eller forstå landets sprog. Det vil med andre ord sige, at vi skriver om de problemstillinger, der optager befolkningerne i de europæiske lande, frem for hvad journalisterne på de store nyhedsbureauer skønner som interessant for vesteuropæere.

Velkommen hos Mr.East. Vi vil gøre alt for, at du får massevis af nye informationer, så du måske har lyst til at fortælle andre om Mr.East. Skulle du have lyst til selv at skrive et indlæg, hold dig ikke tilbage, uanset hvad dit indlæg handler om. Vi sorterer ikke mellem gode og forkerte holdninger og gør os til dommere, hvad er rigtigt og hvad er forkert. Vi er et ægte demokratisk medie åbent for alle, så længe de overholder de presseetiske regler.

Kommentarer

Tagged with