Valg i Østrig: Muslimsk organisation sender spørgeskema til politikere

Illustrationsfoto: jonrawlinson

Østrig: Østrigske partier, som stiller op til valget i Østrig den 15. oktober har fået tilsendt et spørgeskema fra sammenslutningen De Østrigske muslimers initiativ (IMÖ), hvor partierne skal svare på en række spørgsmål omkring deres forhold til islam. Det skriver den østrigske avis Kurier.

Partierne skal blandt andet besvare, hvad islam betyder for dem, hvorvidt islam hører til i Østrig, hvad de mener om tørklæder og tildækning af kvinder i det offentlige rum eller, hvorvidt landets islam politik er forbundet med sikkerhedspolitik.

Det er første gang IMÖ vælger at sende et spørgeskema ud til østrigske politikere, og IMÖs formand Tarafa Baghajati lægger ikke skjul på, at svarene skal tjene som en vejledning til muslimske vælgere i Østrig og skal afklare de muslimske vælgeres forventninger til de respektive politikere.

Han siger til Kurier, at kun omkring en tredjedel af 700.000 muslimer i Østrig har østrigsk statsborgerskab og dermed stemmeret, men at østrigske muslimer allerede nu er en vigtig vælgergruppe, som skal tages alvorligt.

“Det på tide at bringe denne politisk relevante gruppe i spil og tage hensyn til gruppens interesser”, siger Baghajati.

IMÖ er udover spørgeskemaet som indeholder 10 forskellige spørgsmål også interesseret i de enkelte kandidaters forhold til islam, eksempelvis, hvad de forbinder med islam. ota

Share This