Ad

V4 diskuterer illegal migration med Østrigs kansler

De fem premierministre i Prag Foto: Tjekkiets premierministerkontor

Tjekkiet: V4 lande og Østrig har den samme holdning til illegal migration. Det siger Tjekkiets premierminister Andrej Babis til tjekkiske medier efter at V4 lande i dag mødtes med Østrigs kansler Sebastian Kurz i Prag. 

Ifølge Andrej Babis har alle fem lande, i Prag repræsenteret med Polens premierminister Mateusz Morawiecki, Ungarns Viktor Orbán og Slovakiets Peter Pellegrini, den samme holdning til migrationskrisen, heriblandt obligatoriske kvoter og omfordeling af migranterne mellem EU`s medlemslande. 

“Reformerne af migrationssystemet skal være baseret på enighed hos alle medlemslande, siger Babis.

Det er ifølge ham uacceptabel, at andre skal kunne træffe beslutninger på andre landes veje, eksempelvis, hvem der skal bo i deres land. Sebastian Kurz fremhævede ved mødet nødvendigheden af øget bevogtning af de europæiske grænser.

De fem politikere har ifølge tjekkiske medier også diskuteret EU`s budget for 2021-2027 og mener, at midlerne til EU`s administrative opgaver skal reduceres. Et af emnerne var desuden miljø og reducering af brugen af fossile brandstoffer. Det skal ifølge Sebastian Kurz ikke ske ved at erstatte energiproduktionen med kernkraft, som man har planer om de fire centraleuropæiske lande.

Østrig er en modstander af atomkraft, hvorimod Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn og snart også Polen, satser på kernekraft. ota