Usbekistan spekulerer over Karimov datters skæbne

 

karimova-foto-world-economic-forum-nader-daoud

Usbekistan: Ved søndagens valg i Usbekistan tyder alt på, at Savkat Mirzijajev bliver Usbekistans kommende præsident. I Usbekistan er der dog på samme tid spekulationer om, hvad der er sket Karimovs datter, Gulnara Karimova, som selv havde ambitioner om at blive landets præsident, skriver internationale medier.

Ifølge det usbekiske tv-station Centr1 døde Gulnara den 5. oktober ved forgiftning og er blevet hemmeligt begravet, på en kirkegård i Taskent, men i sidste uge meddelte Gulnaras søn Islam, at hans mor lever og vil tale til nationen på tv efter præsidentvalget.

Ifølge Islam Karimov ønsker de herskende politikere i Usbekistan at likvidere hans mor. Han siger dog samtidig, at Gulnara Karimova fortsat befinder sig i landets hovedstad Taskent.

Gulnara Karimova forsvandt fra det offentlige liv i Usbekistan i 2011, angiveligt på grund af sine uoverensstemmelser mellem hende og hendes far om Gulnaras politiske ambitioner og ønske om at kandidere til præsidentposten i landet, og er blevet holdt i hjemmefængsel.

Gulnara Karimova gjorde sig bemærket i udlandet med sine business evner, som ejer af modemærket Guli, smykkedesigner og sanger, men har blandt andet også været indblandet i en korruptionsskandale, hvor det svensk-finske teleselskab TeliaSonera udbetalte 320 millioner dollars for rettighederne i Usbekistan.

Det er foreløbigt uafklaret om Savkat Mirzijajev vandt præsidentvalgets første runde med mere end 50 procent af stemmerne, eller om valget skal afgøres i anden runde. ota

https://youtu.be/8kgX14vOiFM

Share This