USA i hård kritik af Rusland: Forlad Krim, så dropper vi sanktioner

De såkaldte grønne mænd som indvaderede Krim i februar-marts 2014

De såkaldte grønne mænd som indvaderede Krim i februar-marts 2014 Foto: FB

USA/Rusland(VIDEO): USA`repræsentant ved FN Nikki Haley beskyldte i sin første optræden ve FN Rusland for at eskalere kampene i Østukraine. Hun gjorde det samtidigt klart, at USA vil fortsætte sanktioner mod Rusland, så længe Rusland bliver på Krim, skriver internationale medier.

Nikki Haley, oprindeligt guvernør i South Carolina, er udvalgt af den amerikanske præsident Donald Trump og blev indsat i sin funktion ved FN den 25. januar.

“Det er ganske uheldigt, at jeg under mit første optræden er nødt til at fordømme Ruslands aggressive fremfærd. Det er uheldigt, fordi jeg blot skal gentage, hvad USA`s repræsentanter sagde mange gange tidligere. Vi ønsker et bedre forhold til Rusland, men den forfærdelige situation i Østukraine fortjener en klar fordømmelse af russiske aktioner, sagde Nikki Haley, som i sin tale ligeledes nævnte Krim.

“Østukraine er ikke det eneste sted som takket være Rusland lider. USA vil fortsætte med fordømmelse af anneksion af Krim og forlanger et øjeblikkeligt ophør af den russiske okkupation af Krim. Krim er en del af Ukraine. Sanktioner iværksat på grund af Krims okkupation, forbliver i funktion, indtil kontrollen over halvøen er leveret tilbage til Ukraine, sagde hun.

Nikki Haleys tale bragte straks den russiske repræsentant ved FN, Vitalij Tjurkin, som gav udtryk for, at befolkningen på Krim ved en folkeafstemning valgte at tilhøre til Rusland. ota

https://youtu.be/wi5geOEPOfM

Share This