Ungarsk kulturcenter brændt ned i Vestukraine 

Uzhorod Foto: Ota Tiefenböck

Ungarn/Ukraine: Ungarsk Kulturcenter i den vestukrainske by Uzhorod blev natten til tirsdag udsat for påsat brand og er delvist brændt ned, skriver ungarske og ukrainske medier.

Ungarns udenrigsministerium har fordømt angrebet, som er det andet i løbet af den seneste måned, og betragter angrebet som et resultat af “den ukrainske regerings politik, som begrænser minoriteternes rettigheder”.

“Det er uacceptabel og hvis Ukraine er seriøs omkring sin dybere integration i EU og NATO, må landet være i stand til at holde ekstremisme væk, siger Ungarns udenrigsminister Péter Szijjártó.

Den Transkarpatiske Regionale Statsforvaltning og Det Ungarske Kulturcenter i Uzhorod udsendte tirsdag en fælles pressemeddelelse om brandstiftelsen, som betegnes som provokation.

“Vi erklærer officielt, at disse provokationer mislykkes og vil altid mislykkes, de forener kun ukrainere og ungarere samt repræsentanter for andre nationaliteter, der bor i Transkarpatien i fred, harmoni og tolerance. Ingen udenlandske eller lokale provokatører kan køre en kile mellem os. Samtidig opfordrer vi retshåndhævende myndigheder til at gøre deres yderste for hurtigt at løse forbrydelserne og bringe gerningsmændene til retten, skriver de blandt andet. ota

Share This