Ad

Ungarsk journalist: Held og lykke kammerater i Vesteuropa

Lenin statuen i Bishkek Foto: Ota Tiefenböck

Centraleuropa: Den ungarske journalist Zoltán Veczán udtrykker i en artikel skrevet for mediet European Conservativ sin holdning til den seneste udvikling i Vesten, herunder nedrivning af statuer. Artiklen hedder “Held og lykke kammeraterne”

“Nedrive monumenter af imperialisternes helte? Rejsning af nye statuer af Karl Marx og Vladimir Iljitj Lenin, som vi har set det i Trier og Gelsenkirchen? Vi har været der og har gjort det. Og vi ønsker ikke at opleve det igen, skriver Veczán.

“I Østeuropa har vi længe beundret Vesten. En tilbagevendende emne i diskussionerne var ofte, hvornår indhenter vi Vesten økonomisk, kulturelt og demokratisk. Ikke længere. Jeg er ked af sige det, men det er en kendsgerning, at vi er faktisk langt foran jer, mindst 70-75 år. Kan I ikke se det? Vi begyndte nemlig at opbygge en kommunistisk utopia i 1940`erne, – ok, det var naturligvis før det var cool, skriver Veczán og slutter af med:

“Hvis I i Vesten insisterer på at fortsætte det, I lige er begyndt på, så gå i gang. Som østeuropæer kan jeg med glæde bekræfte, at I virkelig er på “det rigtige spor”. En mangel på akademisk frihed, forbudte kulturprodukter, karrierer ødelagt på grund af politiske grunde baseret på en central dogme. Dette er alle funktioner, der hurtigt dukker op i den utopi, I tror, ​​I er begyndt at skabe. Vi har set det hele før.” ota